Razstava v Galeriji na Rimski cesti 1

Inženirska akademija Slovenije (IAS) je približala javnosti pomen inženirstva z razstavo o slovenskem inženirstvu v novih prostorih akademije na Rimski ulica 1 v Ljubljani. Razstava je odprta dnevno med 10. in 16. uro, vstop je brezplačen.

Obiskovalcem ponuja hiter uvod v bogato zgodovino prebojnih posameznikov ter izpostavlja primere najnovejših dosežkov. Obiskovalci si lahko ogledajo maketo mostu Marjana Pipenbaherja in industrijskega robota podjetja Yaskawa, ki je izbralo Slovenijo kot svojo ključno lokacijo v tem delu sveta.

IAS se sicer prvenstveno osredotoča na izboljšanje načinov izobraževanj in usposabljanj inženirjev ter svetovanjem oblikovalcem politik o tem, kako iz inženirske odličnosti ustvariti dodano vrednost. Vendar skozi tovrstne akcije nagovarja tudi širšo javnost in spodbuja višje zavedanje o vlogi inženirstva pri uspehu slovenskega gospodarstva in širše družbe.

Kot nacionalna akademija in skupnost vrhunskih inženirjev si IAS prizadeva za razvoj inženirstva v pravi smeri, na pravi način. Sodeluje z raziskovalnimi disciplinami pri spreminjanju idej v uspešno proizvodnjo.

Razstava v Galeriji na Rimski cesti 1

Previous
Previous

­­­­­­­­­Inženirska akademija Slovenije podelila priznanji za kakovostno novinarsko poročanje o inženirstvu in znanosti

Next
Next

Skupščina Inženirske akademije Slovenije