Strateški posvet Napredne tehnologije za doseganje zelenih ciljev – digitalizacija

13. maja, 2022

Inženirska akademija Slovenije v sodelovanju z zavodom KCSTV in ostalimi podporniki 18. maja 2022 organizira Strateški posvet Napredne tehnologije za doseganje zelenih ciljev – digitalizacija.

S tem posvetom želi IAS skupaj s soorganizatorji podpreti in prispevati s celostnim pristopom, ki vključuje tudi inženirskega, k obstoječi slovenski digitalizacijski politiki in ukrepom, skladno z Nacionalnim načrtom za okrevanje in odpornost, NOO in Digitalno Slovenijo 2030. Prav tako želimo prispevati k dialogu med vsemi ključnimi deležniki v procesu digitalizacije Slovenije, predstavili pa bomo tudi nekatera pomembna področja digitalizacije in njihove izzive.

Pomembno je, da Inženirska akademija Slovenije kot vodilna platforma za politiko in formiranje razvojnih perspektiv proizvodnih industrij, znanstvenih in tehnoloških raziskav in kvalitetnega inženirskega študija v Sloveniji, pravočasno prispeva k prepoznavanju pomembnosti vključevanja inženirskega in celovitega pristopa k digitalni transformaciji, da bo lahko uspešna: od potrebnega inženirskega načrtovanja, vloge in razmerja iz razvojnih področij omenjenega Nacionalnega načrta, ki se nanašajo na zeleni prehod, pametno, trajnostno in vključujočo rast, energetiko, proizvodnjo, pa tudi zdravstvo in socialno varnost na eni strani ter na mehanizme oz. orodja za njihovo optimalno delovanje, ki jih predstavlja digitalizacija.

Uvodoma bosta na dogodku spregovorila rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, in predsednik IAS, dr. Mark Pleško. Nadaljevali bomo z uvodnim nagovorom pristojnega ministra za digitalno preobrazbo, Marka Borisa Andrijaniča. V nadaljevanju bomo v okviru petih sekcij naslovili zelo aktualne in zanimive teme digitalizacije zelenega prehoda.

Posted in: Novice