Izjava IAS

16. novembra, 2021

Inženirska akademija Slovenije izraža zaskrbljenost v zvezi z ustaljeno prakso kadrovanja v državnih podjetjih, kjer imamo vtis že od nastanka Republike Slovenije – mogoče napačno, pa vendarle – da strokovnost in sposobnost nista glavni merili.

Še posebej izražamo naše začudenje, da pri izboru predsednika uprave Gen-I niso bili uporabljeni kriterije strokovnosti in sposobnosti. Dr. Robert Golob je ugleden in aktiven član naše Inženirske Akademije Slovenije, saj je bil za člana akademije izvoljen ob upoštevanju naših zelo visokih strokovnih in moralnih kriterijev, na osnovi raziskovalnih in upravljavskih dosežkov, zaradi katerih je spoštovan strokovnjak in strateg na področju energetike doma in v tujini.

Nasploh prosimo odločevalce, ki imajo seveda vso pravico, da odločajo po svoje, da uporabijo strokovnost in sposobnost kandidata kot osnovni kriterij ter da analizo tega ustrezno dokumentirajo. Na ta način pomirijo strokovno in širšo javnost o morebitni potrebnosti in korektnosti zamenjave.

Posted in: Novice