Član IAS prof. dr. Miha Japelj je prejel nagrado za dolgoletno vodenje, mentorsko delo in vsestransko podporo Krkinim nagradam

8. septembra, 2021

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob podelitvi jubilejnih 50. Krkinih nagrad Sklad Krkinih nagrad odlikoval z visokim državnim odlikovanjem red za zasluge za 50 let Krkinih nagrad in za spodbujanje znanstvenih dosežkov zlasti med mladimi.

Redni član IAS prof. dr. Miha Japelj je ob tem dogodku prejel nagrado, ki so jo podelili posameznikom, ki so prispevali k temu, da so se Krkine nagrade razvijale v takem obsegu in pridobivale na kakovosti nalog, za kar je bilo potrebno doseči posluh, tesno sodelovanje in podporo univerz in drugih institucij.

V obrazložitvi nagrade so zapisali, da se je prof. dr. Miha Japelj v 40-letni delovni dobi v Krki, kjer je med drugim vodil Oddelek za kemijo, Sektor za razvoj bazične proizvodnje in Institut, od začetkov v letu 1971 in nadaljnjih 20 let poglobljeno posvečal razvoju Krkinih nagrad. Kot redni profesor za organsko kemijsko tehnologijo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani je bil mentor številnim mladim raziskovalcem, tudi prejemnikom Krkinih nagrad. V okviru Krkinih nagrad je organiziral 14 mednarodnih znanstvenih simpozijev s področja razvoja in raziskav v farmacevtski industriji.

Državno odlikovanje Skladu Krkinih nagrad

Posted in: Novice