Inženirska akademija Slovenije pristopila k projektu Inženirka leta

16. september, 2020

Inženirska akademije Slovenije je postala soustvarjalka slovenskega izbora Inženirka leta, ki letos teče tretje leto. S podporo in aktivnim sodelovanjem v izborni komisiji bomo poskusili pomagati uravnotežiti doseganje vrhunskih inženirskih rezultatov med spoloma.

Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, ki lahko s svojo osebnostjo in delom mlade spodbudijo, navdušijo in opogumijo za odločitev za vpis na inženirski študij ter inženirsko poklicno pot. Pri izboru šteje tudi doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote.

Med prijavljenimi kandidatkami komisija vsako leto izbere deset predstavnic aktualne generacije slovenskih inženirk, ki so javnosti predstavljene novembra, januarja prihodnje leto pa je na slavnostnem dogodku z razglasitvijo podeljeno priznanje Inženirka leta. Aktualna nosilka naziva Inženirka leta 2019 je dr. Aida Kamišalić Latifić, ki se kot raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, ukvarja predvsem s tehnologijo veriženja blokov. Leto pred tem je bila za prvo slovensko inženirko leta izbrana dr. Dora Domajnko, doktorica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika.

Dr. Aida Kamišalić Latifić in dr. dora Domajnko

Posted in: Novice