V Ljubljani bodo razpravljali o tehnologijah za zajemanje in izkoriščanje ogljika

4. maj, 2018

Inženirska akademija Slovenije v sodelovanju s Kemijskim inštitutom v Ljubljani organizira konferenco z naslovom: Tehnologije za zajemanje in uporabo ogljika: raziskave in podnebni vidiki.
Udeleženci bodo preučili okoliščine, v katerih zajemanje in uporaba ogljikovega dioksida za proizvodnjo goriv, kemikalij in materialov lahko koristi podnebju in kakšen je njihov skupni potencial za zmanjšanje podnebnih sprememb v srednjeročnem in dolgoročnem obdobju.

Konferenca bo potekala 10. maja 2018 od 11.00 do 15.00 ure na Kemijskem inštitutu na Hajdrihovi 19 v Ljubljani.

Več informacij o dogodku in prijava udeležbe na info@ias.si 

Kaj je SAPEA: SAPEA (Science Advice for Policy by European Academies) združuje izjemno znanje in izkušnje sodelujočih iz več kot 100 akademij v več kot 40 državah po Evropi, ki delujejo na področjih inženirstva, tehnike, humanistike, medicine, naravoslovja in družbenih ved.

SAPEA je del mehanizma Evropske komisije za znanstveno svetovanje (SAM, Science Advice Mechanism), ki zagotavlja Evropski komisiji neodvisno, interdisciplinarno in z dokazi utemeljeno znanstveno svetovanje o političnih vprašanjih. SAPEA tesno sodeluje s SAM skupino znanstvenih svetovalcev na visoki ravni (HLG, High Level Group).

Več informacij na www.sapea.info ali na Twitterju: @SAPEAnews

Kontakt: Laura Norton: laura.norton@sapea.info / +3222138181

Posted in: Novice