Obisk generalnega sekretarja Euro-CASE na IAS

10. maj, 2010

V sredo, 5. maja 2010, je Inženirsko akademijo Slovenije obiskal akademik dr. Bruno Jarry, član francoske »L’Académie des technologies” ( http://www.academie-technologies.fr/ ) zadolžen za mednarodna sodelovanja in istočasno generalni sekretar »European Council of Applied Sciences and Engineering”, Euro-CASE (http://www.euro-case.org/), ki združuje 21 evropskih inženirskih akademij. Članica Euro-CASE je tudi Inženirska akademija Slovenije že od svoje ustanovitve.


Z leve proti desni: prof. dr. Borut Mavko, podpredsednik IAS, dr. Bruno Jarry, generalni sekretar Euro-CASE, dr. Matjaž Lukač, predsednik IAS, in prof. dr. Jože Vižintin, tajnik IAS.

Gostu smo predstavili najpomembnejša področja delovanja IAS. S posebnim zanimanjem je sledil našim predstavitvam o pristopih, poteh in načinih za vzpodbujanje zanimanja mladih za naravoslovne in tehniške študije in poklice. V kratkem predavanju je akademik dr. Jarry orisal delovanje francoske inženirske akademije in evropskega sveta ter povabil člane IAS k čim večjemu sodelovanju z obema akademskima institucijama.

V Parizu bo 12. maja potekalo redno polletno zasedanje Nadzornega odbora Euro-CASE, ki se ga bosta udeležila tudi predsednik in podpredsednik IAS.

Posted in: Arhiv novic