1. redna letna in volilna skupščina v letu 2010

2. april, 2010

V torek, 30. marca 2010, je Inženirska akademija Slovenije na redni letni skupščini izvolila novo vodstvo ter nove člane razvojno – poslovnega razreda. Novi predsednik IAS je postal dr. Matjaž Lukač, predsednik uprave Fotone, za podpredsednika pa sta bila izvoljena dosedanji predsednik dr. Borut Mavko in dr. Jadran Lenarčič, direktor Instituta Jožef Stefan.

Osmerico novih izrednih članov IAS sestavljajo: dr. Anton Bergant (Litostroj E.I.), dr. Janez Bešter (Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani), dr. Japec Jakopin (Seaway Group), dr. Marko Marinček (Fotona), dr. Zoran Marinšek (INEA), Rok Uršič (Instrumentation Technologies), mag. Boris Vedlin (Optotek) in mag. Danijel Zupančič (Trimo Trebnje).

Ob izvolitvi je dr. Lukač izjavil: »Današnji sprejem novih članov v razvojno – poslovni razred predstavlja pomemben korak za Inženirsko akademijo Slovenije. Inženirska akademija Slovenija je namreč edinstvena institucija v Sloveniji, saj združuje najbolj ugledne vrhunske inženirje tako iz akademske kot tudi iz gospodarske sfere. Glavna naloga in poslanstvo inženirjev je ustvarjanje nečesa novega z upoštevanjem znanstvenih in tehničnih principov. Naša vizija Slovenije je družba, ki svoj dolgoročni obstoj in blaginjo gradi na gospodarstvu, ki je sposobno stalnega ustvarjanja nove dodane vrednosti in vodilne vloge v globalnih tržnih nišah razvoja, proizvodnje in prodaje končnih izdelkov pod lastno blagovno znamko. Ambicija Inženirske akademije Slovenije je v okviru te vizije prispevati pri iskanju rešitev iz trenutne gospodarske krize in dolgoročne strategije razvoja Slovenije.”

Na skupščini so člani IAS sprejeli poročilo o delu IAS v letu 2009 in program dela in finančni načrt za leto 2010. Spremenjen je bil tudi Izvršni odbor IAS, ki ga poleg članov predsedstva IAS sedaj sestavljajo: dr. Boris Žemva, predstojnik znanstvenoraziskovalnega razreda, dr. Marko Jagodič, predstojnik razvojno – poslovnega razreda, dr. Iztok Emri, dr. Vojteh Leskovšek, dr. Stanko Strmčnik in dr. Iztok Žun. Poleg tega je skupščina med svoje redne člane izvolila dr. Marijo Kosec ter izvolila naslednje člane komisije za oceno kandidatov za izvolitev v IAS: dr. Vojteh Leskovšek, dr. Marija Kosec in dr. Tadej Bajd.

Posted in: Arhiv novic